plus 40

De titel zegt genoeg plus 40 en daar bedoel ik plus 40 kilo mee.
Dit blijft voor mij een heel moeilijk onderwerp maar ik ga het toch delen met jullie. In het begin van mijn zwangerschap vlogen de kilo’s er al best snel aan. Ik had namelijk echt een craving voor worstenbroodjes en cola vanille.
Dus de eerste 14 weken at ik me daar helemaal mee vol. Zelfs op Nieuwjaarsochtend stuurde ik Niels naar de supermarkt voor een worstenbroodje.
En man wat was ik trots dat er een klein buikje aan het ontstaan was.
Na die 14 weken werd mijn eten weer wat gezonder en tuurlijk nam ik af en toe wat lekkers maar zeker niet meer zoals die eerste weken.
Maar het werd in maart al snel steeds warmer en ik ging daarom steeds meer vocht vasthouden, en met vocht bedoel ik gewoon hele bulten op mijn benen,
Enkels en knieën nou die had ik niet meer, het was gewoon een groot geheel, mijn handen deden gezellig mee.
De laatste weken herkende ik soms mijn eigen gezicht niet meer.
Ik dacht echt vandaag of morgen ontplof ik gewoon.
Ik wilde ook niet klagen want hallo ik had tenslotte een mooi gezond meisje in mijn buik. Maar om eerlijk te zijn heb ik mezelf nog nooit zo lelijk gevoeld als deze zwangerschap.
En dan lees en zie je om je heen mooie mama’s die stralen en alleen een mooi rond buikje krijgen, en dan had je mij het grote waggelende monster (dat waggelen komt door mijn bekken daar later meer over).
Ondanks dat mensen om je heen zeggen je ziet er goed uit blijf je onzeker.
Vooral opmerkingen van “oh jij bent lekker groot” of “jij moet zeker niet lang meer”, terwijl ik dan nog maar 28 weken zwanger was, doen toch wat met je.
Ik heb alle opmerkingen wel gehoord, dan lachte ik maar vriendelijk en liep ik snel door.
Maar ik heb best vaak een traantje voor de spiegel gelaten hoor en gedacht dit komt nooit meer goed.
Voor Niels voelde ik me alles behalve aantrekkelijk en waar hij in de zomer er mooi gespierd en gebruind uitzag, liep ik als moedergans achter hem aan.
En nogmaals ik was echt super trots en blij dat ik zwanger was van ons meisje hoor, maar soms gewoon even wat minder blij met mijn nieuwe lichaam.
Op de dag dat ik er achter kwam dat ik zwanger was woog ik 60 kilo en op de dag dat ik ging bevallen schrik niet….101 kilo!

En nu 6,5 maand later is nog steeds niet alles eraf en moet ik nog steeds heel erg wennen aan mijn nieuwe lichaam.
Inmiddels zijn er wel weer bijna 30 kilo af, en begin ik bij New born fit mama aankomende week.
Dus ik ga jullie meenemen in dit traject en hopelijk als ik het durf komen er nog wat foto’s online.
Maar voor nu vond ik dit al heel wat.

Zijn hier vrouwen die ook zoveel zijn aangekomen of hoeveel zijn jullie überhaupt aangekomen tijdens jullie zwangerschap?
Ik lees het graag in de comments 

8 thoughts on “plus 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *