Slapen met Liz

Oh wat was ik trots toen Liz haar kamer eindelijk klaar was.
En ik kon niet wachten tot ze eindelijk in deze kamer zou slapen, maar nu 6,5 maand later kan ik jullie vertellen dat ze er nog nooit heeft geslapen.Sterker nog op het moment dat ik dit nu aan het schrijven ben ligt ze naast me in ons bed.
Waar zal ik eens beginnen, om eerlijk te zijn weet ik het zelf ook niet zo goed.
Vanaf het moment dat wij met Liz thuis zijn gekomen, slaapt ze bij ons en waar de meeste kindjes de eerste weken in een wiegje bij de ouders op de kamer gaan, sliep Liz op mij.
En dan niet gewoon in mijn armen maar nee echt op mijn buik en ja als nieuwe mama doe je alles voor een paar uur slaap.
En ik hield me voor alles is een fase dus dit ook.
Na ongeveer 7 weken ging ze naast ons in haar baby nestje van Done by deer slapen en dat ging prima.
Dus ik blij want ik kon weer draaien in bed.
Sterker nog na een paar weken kreeg Liz haar laatste fles om 8 uur en viel ze zelf in slaap in haar baby nestje, wel bij ons in bed maar wij kregen samen onze avonden weer terug.
Wij hebben wel geluk gehad met nachtvoedingen want, omdat ze bij ons sliep, heeft Liz eigenlijk vanaf het begin doorgeslapen op natuurlijk enkele nachten na.

Maar toen begin December kreeg Liz niet 1 maar 2 tandjes tegelijk door en weg was het slapen alleen in haar baby nestje.
Ineens kon ze niet meer alleen slapen en alleen weer op of in mijn armen en in het begin doe je dat want ze heeft pijn denk je dan.
Maar nu half Januari zijn haar tandjes helemaal door en heeft ze er geen last meer van maar toch slaapt ze nog in mijn armen het grootste deel van de nacht!
En nu moet ik toegeven ik ben misschien wel een hele flauwe mama die niet wilt dat haar kindje verdrietig is.
Maar we hebben echt van alles al geprobeerd, zelfs haar 40 minuten aan een stuk door laten huilen in bed maar dat hielp ook niks want ze geeft gewoon niet op.
En begin ik mezelf nu soms af te vragen of ze ooit alleen kan slapen of dat ze tot haar 18de tussen ons in blijft slapen.

Dus lieve mama’s die dit lezen iemand de gouden tip voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *