De eerste keer na de bevalling.

Ja de eerste keer na de bevalling, wat bedoel ik daar precies mee? Ik denk dat de meeste dit wel snappen, maar voor de gene die het nog niet gelijk begrepen het gaat over seks…Hier was ik zo bang voor, met mij de meeste vrouwen denk ik wel. Na de bevalling raden ze af om sowieso 6 weken even geen seks te hebben. Persoonlijk vond ik dit nog vrij kort want hier stond mijn hoofd al helemaal niet naar. Want nog geen 6 weken eerder heb je er iets van bijna 4 kilo uitgeperst en dit ging zeker niet zonder de nodige schade aan te richten daar beneneden ”ik noem uitscheuren en inknippen” Plus voelde ik me alles behalve sexy met mijn nieuwe lichaam. Maar dat niet alleen waar haal je de tijd vandaan met een baby die ieder moment weer af kon gaan. Dus ik besloot toch iets langer dan die 6 weken te wachten.

Alles op zijn tijd.
Wees maar niet bang, nu ga ik hier echt niet mijn eerste keer weer in detail bespreken met jullie ”mijn vader leest ook vaak mijn blogs”
Dus nadat mijn laatste controle was geweest bij de verloskundige, in mijn geval was dit na 8 weken gaf ze mij een GO dat alles weer netjes was en het in principe weer mocht.
Ze gaf natuurlijk tips mee hoe je dit het beste weer kon gaan proberen, wij hebben samen gekeken wanneer het voor ons het beste voelde en hebben zeker ook niks overhaast. Want ik vond het dood eng om weer intiem te zijn, zelfs met iemand die je zo erg vertrouwd.
Gelukkig heb ik vriendinnen die ook vorig jaar moeder zijn geworden, dus het was fijn om te horen dat ik niet de enige was die dit eng vond.

Mijn tip.
Praat goed met je partner, probeer alles bespreekbaar te maken want dat is zo belangrijk.
Maar waar je vooral een voorraadje van moet hebben in huis is glijmiddel, dit ook op aanraden van de verloskundige.

Hopelijk heb ik jullie niet teveel geshockeerd met dit onderwerp.
Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *