verandering in je relatie door een kind

Hoe ik vorige week schreef over opnieuw verliefd worden op je partner, zijn er natuurlijk ook momenten als kersverse ouders dat het even niet zo makkelijk gaat.Waar je voorheen zomaar een avond samen weg kan, moet dit nu zorgvuldig gepland worden. En dan ben je vervolgens samen even weg en waar heb je het alleen maar over? Ja precies, over de kinderen. Dat is helemaal niet erg hoor, maar soms vergeet ik dat we niet alleen papa en mama zijn.
Als nieuwe ouders leer je elkaar op een hele andere manier kennen. Zo botsen soms de manieren qua opvoeding bijvoorbeeld. Vooral de eerste weken vond ik het echt lastig om een balans te vinden tussen ouders/partners. Zo vergat ik vaak wel te vragen hoe was je dag schat? En begon ik gelijk over dingen die Liz die dag had gedaan of wat even niet lekker ging. Of even lekker samen een filmpje kijken op de bank, ik val of in slaap of ik ben zo afgeleid en alleen maar met Liz bezig.
Dit heb ik trouwens ook met vriendinnen hoor. Je bent zo snel afgeleid of je moet jezelf echt inhouden om niet alleen maar over je kindje te praten.
Wij proberen nu wel een keer in de maand even samen wat leuks te doen, al is het maar 2 uurtjes. Het is toch weer net even genoeg om echt even bij te praten met elkaar.
En begrijp me niet verkeerd het allerliefste doe ik toch dingen met z’n drie├źn hoor, maar soms is het toch echt wel even lekker om samen te zijn.
Want vooral als nieuwe ouders heb je soms wel eens wat woordenwisselingen, door de vermoeidheid of noem maar op.
Dus een tip van deze ‘nieuwe moeder‘ vergeet elkaar af en toe niet en probeer 1 keer per maand weer even samen iets leuks te doen.

Ik ben benieuwd of jullie dit ook zo ervaren? Ik hoor het graag..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *