Laatste redmiddel

Zoals de titel al zegt, heb ik voor aanstaande woensdag een afspraak gemaakt voor Liz haar slaapprobleem.Voordat ik verder ga, wil ik eerst even uitleggen dat ik echt wel snap dat baby’s niet altijd gelijk goed slapen en dat hoeft ook echt niet van mij. Alleen bij Liz zijn het niet zomaar slaapproblemen.
Nee deze problemen worden steeds erger en dat houdt in dat Liz nog steeds alleen maar op mij slaapt. Zodra ze haar bed ziet is het grote paniek.
Maar dat niet alleen, op het moment dat ze moe aan het worden is begint de ellende eigenlijk al. Dan wordt ze zo angstig en is ze echt ontroostbaar. Ze huilt dan op een manier zoals ze dat eigenlijk nooit doet.
Soms valt ze dan na even 10 minuten huilen in slaap, maar vaak ben ik een half uur bezig met haar rustig te krijgen. Zodra ze dan even toe geeft aan haar slaap en haar ogen dicht zitten schrikt ze zo erg en wordt ze nog onrustiger tot soms spugen toe.
Nu denken jullie vast gewoon wegleggen, valt vanzelf in slaap als ze moe is, maar nee als wij haar niet rustig maken om te slapen kan ze dit gerust 4 uur volhouden.
Tijdens de nachten ligt ze de eerste helft tussen ons in en de tweede helft in mijn armen.
Wij hebben echt alles geprobeerd: ander bedje, bedje anders zetten, ander beddengoed, andere slaapzak, inbakeren, dokter, osteopathie, fysio, consultatiebureau, nachtlampjes, muziekjes, laten huilen, in slaap wiegen, liedjes zingen en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Dus nadat iemand mij vertelde over acupunctuur moest ik daar eerst eens heel goed over nadenken, want met naalden in een klein mensje is toch zielig.
Maar schijnbaar doen ze dit zonder naalden. En omdat de slaapproblemen steeds heftiger worden en ik echt merk dat Liz voor iets bang is, moet er verandering gaan komen.
Dus nu heb ik al mijn hoop op woensdag gezet en hoop ik echt dat we hier iets aan gaan hebben.

Ik ga jullie op de hoogte houden , duimen jullie mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *